Verbinding door Havenpannatoernooi

Vandaag was de Nouri Foundation aanwezig bij de Zeehavendagen Amsterdam. Deze dacht stond in het teken van jongeren, want zij konden meedoen aan het Havenpannatoernooi of meer leren over het belang van reanimeren. Henk Stokhof, bestuurslid van de Nouri Foundation, opende het toernooi.

 

Sport verbindt 

Eén van de kernwaarden van de Nouri Foundation, is verbinden. Bijdragen aan het Havenpannatoernooi zorgt voor verbinding tussen jongeren, maar óók voor verbinding met de haven. Hier zetten Gemeente Amsterdam, het Jongerenpunt Amsterdam en de organisatie van Werken in de Haven zich voor in tijdens de Zeehavendagen. Daarnaast sloeg de Nouri Foundation ook een brug naar deze jongeren met de stand over reanimeren, waar we samen met de Hartstichting meer bewustzijn willen creëren voor het belang van tijdig reanimeren.  

Dit bewustzijn creëren sluit goed aan bij onze missie: 'iedereen mee kan blijven doen, in een (hart)veilige omgeving'. Om dit te bereiken, plaatsen wij Nouri-AED's en verzorgen we reanimatiecursussen, samen met de Hartstichting. 

Amsterdamse jongeren kunnen naast hun sportieve deelname ook kennismaken met de haven via allerlei activiteiten. 

Zeehavendagen Amsterdam voor jongeren 

De Zeehavendagen Amsterdam vinden plaats van 27 tot en met 30 juni. Hierbij biedt het bedrijfsleven publiek de kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Maar ook voor scholieren, studenten, werk en/of stagezoekenden is er een uitgebreid programma. Op donderdag worden 1.200 scholieren ontvangen voor een Promotie Event Techniek (Haven) en op vrijdag doen 300 studenten een Hackathon. Ook die dag wordt de grootste Amsterdamse Haven stage- en banenmarkt georganiseerd. De activiteiten zijn onderdeel van het Stimuleringsprogramma Werken in de Haven.