Nouri Foundation organiseert reanimatiecursus tijdens KNVB Futsal Cup

Op 31 maart tijdens de welverdiende rustdag van de KNVB Futsal Cup heeft de Nouri Foundation in samenwerking met de Hartstichting en Task Force QRS een reanimatiecursus verzorgd in het Topsportcentrum Rotterdam.

De Nouri Foundation is maatschappelijk partner van de eerste editie van de KNVB Futsal Cup en vindt het belangrijk ook rondom dit event aandacht te genereren voor een veilige (sport)omgeving en het verbinden van sport met belangrijke maatschappelijke thema's. 

 

 

Met de reanimatiecursus, bijgewoond door lokale sportaanbieders uit Rotterdam, leerden de deelnemers hoe ze moeten reanimeren en een AED moeten gebruiken. Op 7 maart heeft de Nouri Foundation een AED geplaatst in Rotterdam in de wijk Hillesluis. Na afloop van de cursus ontvingen de deelnemers een erkend certificaat, waarmee zij zich kunnen aanmelden als burgerhulpverlener via HartslagNu. 

 

 

Abderrahim Nouri, de oudste broer van Abdelhak Nouri, opende het programma met een waardevolle presentatie over de missie van de Nouri Foundation en het levensbelang van dergelijke cursussen. Zijn woorden sloten aan bij de gedachte dat sport meer is dan het spel; het is ook een platform voor positieve maatschappelijke verandering.