Nouri Foundation en A.S.V. LEBO organiseren zaalvoetbal benefietwedstrijd

Op initiatief van zaalvoetbalvereniging A.S.V. LEBO en de Nouri Foundation is op 18 mei een zaalvoetbalbenefietwedstrijd georganiseerd. De wedstrijd werd gespeeld tussen een team van de vrienden/familie van Abdelhak Nouri en een team (ex-zaalvoetbal)internationals. De opbrengst van de kaartverkoop wordt gebruikt voor de activiteiten van de Nouri Foundation.

 

Naast de twee broers van Abdelhak, waren ook ambassadeurs van de Nouri Foundation Steven Bergwijn en Soufiane Touzani aanwezig zijn. Ook waren er bekende voetballers aanwezig die de Nouri Foundation een warm hart toedragen zoals Khalid Boulahrouz en PSV spelers Ismael Saibari en Anwar El Ghazi. Wethouder Sofyan Mbarki heeft de benefietwedstrijd geopend.

 

Nouri Foundation

De missie van de Nouri Foundation is om mensen en voornamelijk jongeren die aan de zijlijn staan, door welke beperking dan ook, mee te laten doen in een veilige omgeving. Het eerste project van de Nouri Foundation is de plaatsing van AED’s op 34(sport)locaties in Nederland en het opleiden van jongerenwerkers en buurtsportcoaches in samenwerking met de Hartstichting zodat zij weten hoe ze een AED moeten gebruiken. Vorige week woensdag op 10 mei is de eerste Nouri-AED in samenwerking met Ajax geplaatst op het A.Nouriplein in Geuzenveld.

 

‘’Geweldig dat A.S.V. LEBO het initiatief heeft genomen om deze benefietwedstrijd te organiseren’’, zegt oudste broer van Abdelhak Nouri. ‘’En heel bijzonder en mooi dat al deze (ex-)voetballers hieraan meedoen.’’

 

A.S.V. LEBO

A.S.V. LEBO is een maatschappelijk zeer betrokken Eredivisie zaalvoetbalvereniging. LEBO speelt haar thuiswedstrijden in het Calvijn College, de school waar Abdelhak zelf op heeft gezeten, dat maakt het benefiet op deze locatie extra speciaal.

 

‘’Wij zijn vanuit A.S.V. LEBO erg trots dat wij op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan het mooie werk van de Nouri Foundation’’, zegt Ronald van Teeffelen, voorzitter van LEBO.

 

De unieke t-shirts die voor deze wedstrijd zijn gebruikt, en enkele speciale gesigneerde items van de verschillende (ex)internationals, zullen op korte termijn geveild gaan worden via: Masterpieces of Sport - Unieke sportveilingen