Iftar en een mooie cheque van de KNVB

"Voor velen is dit een bijzondere dag. Pasen en de Ramadan die op dezelfde dag vallen”, sprak Hassan Bettani, lid van de Raad van Toezicht KNVB. “Deze avond laat voor mij de culturele verrijking die het voetbal belichaamt zien. Wij zijn ons als KNVB erg bewust van onze maatschappelijke rol en staan voor gelijkwaardigheid. Jongens en meisjes, oud en jong, wat je gelooft. Je mag jezelf zijn. Voetbal is van iedereen."

Vorig jaar organiseerde de KNVB ook een iftar. Die vond plaats voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje Futsal tegen Moldavië in het Topsportcentrum Almere.

10.000 euro voor Nouri Foundation

Ook de samenwerking met de Nouri Foundation zorgde tijdens deze eerste editie van de KNVB Futsal Cup voor de beoogde maatschappelijke impact. Sociaal én financieel. Jolanda Hogewind, voorzitter van de Nouri Foundation, en vader Mohamed Nouri kregen uit handen van de Rotterdamse wethouder Faouzi Achbar een cheque van 10.000 euro uitgereikt. Dit bedrag betrof de gehele opbrengst van de kaartverkoop van de KNVB Futsal Cup en komt ten goede aan het werk van de Nouri Foundation.

 

 

De Nouri Foundation is in 2022 opgericht en zet zich in voor het plaatsen van AED’s en bewustwording rondom hartveiligheid. "Heel fijn dat de KNVB de Nouri Foundation als maatschappelijk partner heeft omarmd voor deze KNVB Futsal Cup", aldus Jolanda Hogewind. “Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in een veilige omgeving mee kan blijven doen en daarbij in gezamenlijkheid de kernwaarden van Abdelhak uitdragen."

 

Hartveilig voetbal

Jolanda Hogewind maakte tijdens de finaledag ook deel uit van het panelgesprek over hartveilig voetbal, dat verder bestond uit Edwin Goedhart (bondsarts KNVB) en Patricia Janssen (vrijwilliger HartVeilig SV Venray). Zij spraken onder leiding van host Aïcha Marghadi over het belang van hartveiligheid op de voetbalclub. Het beschikken over een bereikbare AED op of bij het sportcomplex is daarin cruciaal. Maar ook ook de aanwezigheid van voldoende mensen die kunnen reanimeren zorgen ervoor dat levens worden gered. In dat kader startte UEFA onlangs de campagne: Get Trained, Save Lives.